Aντιμετώπιση των καμπιών από τα πεύκα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας
Η Άνοιξη πλησιάζει και το πρόβλημα της εμφάνισης των καμπιών στα πεύκα και των αλλεργιών σε μικρούς και μεγάλους επανέρχεται τέτοια εποχή. Εφέτος, μάλιστα, με την καλοκαιρία τα κουκούλια σκάνε πριν την ώρα τους. Από τη μια η ευθύνη και η αγάπη όλων μας για το περιβάλλον και τα όμορφα και σκιερά αυτά δέντρα, που φιλοξενούν τόσα πουλιά και μας χαρίζουν δροσιά και οξυγόνο, και από την άλλη η ανησυχία για τα ευαίσθητα άτομα και τα παιδιά.
Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, κοινοποίησε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο, τη δημοσίευση του Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Δημήτριου Μίγγου, σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις κάμπιες, που κάθε άνοιξη σκάνε μύτη από τα περίπου σαράντα πεύκα που είναι φυτεμένα από τη δεκαετία του ’90, στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε, καθαρισμός των πεύκων από τις κάμπιες και τα κουκούλια τους, από ειδικά συνεργεία, τα οποία μετά τον καθαρισμό προχώρησαν σε ψεκασμό των δένδρων με ειδικό βιολογικό φάρμακο, το οποίο παρεμποδίζει την επανεμφάνιση της κάμπιας στα πεύκα. Τέλος διαβεβαίωσε ότι τόσο η Σχολική Επιτροπή όσο και ο ίδιος προσωπικά, στέκονται πάντα δίπλα στους μαθητές των σχολείων και προσπαθούν να ανταποκριθούν άμεσα στις ανάγκες και στα προβλήματα που παρουσιάζονται στα σχολικά κτήρια της εποπτείας τους.
Αναφέροντας το ιστορικό, είχε προηγηθεί περί τα μέσα Φεβρουαρίου γνωστοποίηση ενεργειών του ΔΣ του Περιβαλλοντικού Σύλλογου Ερέτριας "Ο Αχινός", που ευαισθητοποιημένος από το πρόβλημα των αλλεργιών απ’ τις κάμπιες, συναντήθηκε το καλοκαίρι του 2017 με την κα Μαρία Κ. Μπουκουβάλα, διδάκτορα Εντομολογίας (Παν/μιο Ιωαννίνων), και ενημερώθηκε για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που εκπονήθηκε, και στο οποίο συμμετείχε το Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών και η ίδια,με θέμα την αντιμετώπιση της κάμπιας του πεύκου με βιολογικές παγίδες, αποφεύγοντας τη χημική μέθοδο και τους δαπανηρούς ψεκασμούς κάθε εξάμηνο. Στη συνέχεια και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (2017-2018) προέβησαν σε ενημέρωση των Συλλόγων Διδ/ντων και Γονέων του Σχολείου, καθώς και τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου, ώστε να μελετήσουν τη νέα μέθοδο με τις βιολογικές παγίδες για να αποφευχθεί χημικός ψεκασμός.
Πηγή Σύλλογος Γονέων