ΠΟΠ το καρυστινό ‘Μέλι Κισσούρι’
Καταχωρήθηκε η ονομασία «ΜΕΛΙ ΚΙΣΣΟΥΡΙ» ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και εντάχθηκε στο αντίστοιχο Μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εύβοιας φίλοι!
Το αίτημα είχε υποβληθεί στο ΥπΑΑΤ από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Καρύστου, όπως είχαμε αναφέρει σε αρθράκι μας τον Ιανουάριο του 2021.
Το μέλι Κισσούρι είναι μέλι ανθέων και πιο συγκεκριμένα το φθινοπωρινό ερεικόμελο, το οποίο παράγεται στην περιοχή της Καρυστίας της Νότιας Εύβοιας από μέλισσες που τρυγούν τα άνθη της πορφυρής ερείκης. Στην περιοχή δεσπόζει το όρος Όχη, το οποίο συντελεί στη δημιουργία ιδιαίτερου κλίματος που διαφέρει από της υπόλοιπης Εύβοιας. Στο μέλι αυτό αποτυπώνεται η γνώση και η εμπειρία που έχουν συσσωρεύσει τα τελευταία 100 χρόνια οι μελισσοκόμοι της περιοχής.